Linah - Suada - Parfémový olej - Dámský

37 hodnocení
 
Akce Tip Top produkt
  • 1 z 2
 

Svěží vůně rozkvetlého ovocného sadu se sladkým pomerančovým květem, jasmínem a grepem. Romantická vůně pro Ženy. Parfém nebo vzorek zakoupíte v detailu...

Běžná cena Více informací v tabulce variant
Ušetříte 56 Kč (–15 %)
od 45 Kč
Značka Linah Perfumes
Kategorie Všechny naše parfémy
Zvolte variantu
vzorek parfémový olej LZL Kód produktu 412/0-5 Orientální arabský parfém - VZOREK: 1 ml parfémový olej v testeru označeném štítkem
Můžeme doručit do: 08.03.2021
45 Kč
   
Suada Linah Perfumes Kód produktu 412/12 Parfémový olej: 10 ml koncentrovaný parfémový olej s roll-onem
Můžeme doručit do: 08.03.2021
375 Kč 319 Kč
   
 

Určeno pro: ženy

Typ vůně:
Svěží květinová evropského typu 

Složení:
Citrusy, jabloňové květy, konvalinka, jasmín, pomerančový květ, růže, cedr, ambra, pižmo 

Popis:
Velmi atraktivní květinová vůně, energická a zároveň nepřehlédnutelná. 

Upozornění : Parfém má novou šarži a vůně se může nepatrně lišit.

Recenze:
Květinová vůně Suada je ztělesněním ženské síly a přirozené krásy. Svěží, oslnivá vůně pomerančových květů se v srdci rozvíjí do rozkvetlého květinového sadu křehkého jasmínu, smyslné růže a vášnivého ylang-ylangu za doprovodu sladce-zemitých tónů pačuli. Smyslový zážitek zakončuje medově nasládlá ambra a dřevité tóny cedru. Výsledkem je osvěžující, smyslná a velmi romantická květinová vůně.

Ingredients (INCI): Dipropylene Glycol, Parfum, Hydroxycitronellal, Linalool, Hexyl Cinnamal, Limonene, Geraniol, Citronellol, Coumarin, Benzyl Benzoate, Farnesol, Benzyl Alcohol, Citral, Eugenol, Isoeugenol.

Co je parfémový olej a rozdíl oproti parfémové vodě
Malé množství koncentrovaného oleje aplikujte kuličkou (roll-onové balení produktu) na pulzní body. Koncentrovaný olej má vysoké procento esencí, a tak aplikace objemu 5 a 6 ml vydrží 4-6 měsíců, proto je tento objem dostačující. Oblečení nezbarví a nemastí. Článek o koncentrovaných olejích si můžete přečíst na našem blogu v článku "Co je parfémový olej"

POMERANČOVÝ KVĚT – NEROLI 

Esenciální olej Neroli z pomerančových květů a esenciální olej petitgrain jsou jedny z nejluxusnějších vůní světa. Vůně z těchto olejů doplňuje okouzlující vůně jasmínu a růže. Jeho vůně působí na zklidnění mysli, zmírňuje depresi a působí afrodiziakálně. Symbolicky vůně pomerančového květu vyjadřuje čistotu, nevinnost a ctnost.  V některých kulturách je pomerančový květ také symbolem plodnosti. Pomerančový květ je již od dob starověké Číny používán při svatbách - panny si jím zdobily vlasy na svůj svatební den, květy pomeranče jsou také často přidávány do svatebních kytic. Tuto tradici přivezli do Evropy ze svých výprav na dálný východ křižáci. Původ označení neroli pro esenciální olej z pomerančových květů pochází z Itálie. V 17. století se proslavila svou vášní pro podmanivou vůni oleje z pomerančových květů  Anna Marie de la Tremoille z Neroli. Nicméně také mohl tento esenciální olej proslavit již i císař Nero.

STÁLE STEJNÁ ROSTLINA – POKAŽDÉ JINÁ VŮNĚ

Téměř všechny části pomerančovníku jsou využívány k produkci překrásných vůní využívaných v parfumérii. Esenciální pomerančový olej se získává ze slupky pomeranče. Esenciální olej petitgrain je získáván z pomerančového listí. Z bílých květů se získává esenciální olej Neroli a Pomerančový květ. Tyto dva oleje se svým aroma značně liší. Pomerančový květ a Neroli jsou esence získávané destilací z květů pomerančovníku hořkého Citrus aurantium, dále známého jako kyselý či zelený pomeranč. Právě díky tomu, že je tak kyselý, je o moc více aromatický než jiné druhy pomerančů. Záleží ovšem na způsobů získání procesu extrakce esencí z těchto květů - silice Pomerančový květ se získává pomocí složitější metody extrakce s alkoholem a filtrací. Neroli se získává parní destilací čerstvě natrhaných květů.

A JAK TEDY TYTO RŮZNÉ ESENCE VONÍ?

Esenciální olej Neroli poskytuje krásné, svěží a zelené aroma, voní květinově sladkou citrusovou vůní doplněnou hořkým kořeněným podtónem. Esence Pomerančový květ poskytuje výraznější, hlubší a sladší květinové aroma, podobné jasmínu. K získání představy o vůni každého parfémového oleje z těchto esenciálních olejů máme speciální SADU VZORKU (sadu 1ml vzorků 9 parfémů, jež spojuje pomeranč).  Každý parfém však okouzluje svou osobitou vůní, díky kombinaci s dalšími složkami a použitím odlišných pomerančových esencí.

 Kde pomerančovník hořký roste?

Pomerančovník má původ v arabských zemích, odkud se rozšířil během arabské nadvlády do Španělska. Španělé jej  přivezli v patnáctém století na Floridu, kde se mu velmi dobře daří. Dále se hořký pomerančovník pěstuje v Indii, , Africe a také v Himalájích. Florida je v současné době největším producentem pomerančovníku a jeho květ je i oficiálním květem slunečního státu Florida. Bílé pomerančové květy rozkvétají jen v krátkém časovém období během jara, kdy se vůně miliónů krásných bílých květů nese celou střední a jižní Floridou a celým Španělskem.

Nejen vůně ale i fixátor vůní

Pomerančový květ je absolutně nepostradatelnou složkou v evropské i arabské parfumérii, ale také velmi cenným přírodním fixátorem parfémů. Díky těmto čistě přírodním složkám voní naše parfémy nejen lépe, ale také déle.

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.